20 May 2011

Barisan sarkis kian panasBN dilihat semakin resah menghadapi kebangkitan rakyat. Jangan termakan pujukan dan rayuan pemimpin penipu. 

Berita :

Subsidi RM19 bilion kepada IPP akan dikurangkan


Rakyat Diminta Bersama Kerajaan Mengurangkan Subsidi


Sabar, kata TPM kepada guru tak naik pangkat


PRU-13 Dijangka Getir Bagi BN - Muhyiddin

Puluhan ribu geng Perkasa dan Umno berhimpun secara haram

NONE
Tu dia ribuan geng Perkasa sedang berdemo

NONE
Makcik Perkasa pun ada

NONE

Polis pun turut berdemo ke? taklah diorang menjaga makcik-makcik kat atas tu takut cedera.

NONE

ribuan.... eh bukan puluhan ribu ahli Perkasa/Umno sedia menjadi mayat.

Hina Utusan: Langkah mayat kami, kata PERKASA

Laa 80 orang je berdemo..tambah 70 umno.. tapi media sarkis akan kata puluhan ribu yang berhimpun.

Tengok berita ni pulak :
Anti-Lynas: Ratusan demo depan kedutaan Australia

lagi berita : 300 berarak ke Kedutaan Australia bantah LynasNONEDemo untuk rakyat. Perkasa dengan Umno patut sanggup mati untuk rakyat dan bukannya untuk Utusan Meloya.

Pengarah, pengilang didakwa jual kopi DNA babi

KUALA LUMPUR, 20 Mei — Tiga pengarah syarikat didakwa di Mahkamah Majistret Kluang, Johor atas dua tuduhan menjual kopi mengandungi DNA babi di kafe Kluang Rail Coffee tanpa meletakkan pernyataan kewujudannya pada label pembungkusan kopi itu.
Ketiga-tiga pengarah Rail Passion Sdn Bhd iaitu Lim Jit Chiang, 37, dan abangnya, Lim Jit Tong, 42, serta sepupu mereka, Lim Jit Chen, 58, mengaku tidak bersalah atas kedua-dua pertuduhan.
Syarikat pengilang Cheng Hiong Coffee Powder Trading pula menghadapi tuduhan menyedia dan membungkus kopi campuran dalam bungkusan yang belum dibuka dan tidak berlabel untuk jualan kepada Rail Passion.
Laporan Utusan Malaysia hari ini menyebut Jit Chiang, Jit Tong dan Jit Chen didakwa menjual serbuk kopi dalam bungkusan yang mengandungi DNA babi antara pukul 3 petang hingga 4 petang di premis tersebut di Jalan Tasik, Kluang 25 Mac lalu.
Mereka didakwa menjual serbuk kopi dalam bungkusan belum dibuka kepada pegawai Jabatan Kesihatan, Amezatul Aida Mohd. Daim bagi tujuan analisis dan keputusan ujian Jabatan Kimia, Petaling Jaya menunjukkan terdapat DNA babi dalam kopi itu.
Bagi pertuduhan kedua, mereka didakwa menjual 20 peket kopi uncang dalam bungkusan belum dibuka yang mengandungi DNA babi kepada Amezatul Aida bagi tujuan serupa pada masa, tarikh dan tempat yang sama.
Keputusan analisis di Jabatan Kimia turut mendapati wujud DNA babi dalam kopi uncang tersebut.
Bagi kedua-dua pertuduhan itu, mereka didakwa mengikut Peraturan 11(1)(c) Peraturan-Peraturan Makanan 1985 kerana menjual makanan tanpa suatu pernyataan tentang adanya DNA babi pada label bungkusan makanan berkenaan.
Setiap pertuduhan tersebut memperuntukkan hukuman denda tidak melebihi RM5,000 atau penjara tidak lebih dua tahun jika sabit kesalahan.
Sementara itu, syarikat pengilang Cheng Hiong Coffee Powder Trading didakwa atas pertuduhan menyedia dan membungkuskan kopi campuran dalam bungkusan yang belum dibuka dan tidak berlabel itu untuk jualan kepada Rail Passion.
Laporan media itu menambah syarikat tersebut didakwa melakukan kesalahan itu di Kilang Cheng Hiong Coffee Powder Trading di Jalan Mersing, Kluang antara pukul 10.40 pagi hingga 2 petang, 25 Mac lalu.
Dua rakan kongsi syarikat pengilang tersebut, Wong Siew Boey, 52, dan Ong Cheng Ming, 44, mengaku tidak bersalah atas tuduhan yang sama dikenakan ke atas ketiga-tiga pengarah Rail Passion.
Majistret Norhabsarina Ayob menetapkan 5 Julai ini untuk sebutan semula ketiga-tiga kes berkenaan.

TERKINI